Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

"Ανεμώλια", Ισίδωρος Ζουργός

Ανάγνωση / Συζήτηση την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013
Τα "Ανεμώλια" είναι ένα βιβλίο για την αντρική φιλία και τη φυγή. Μια παρέα φίλων από παιδιά δραπετεύει μ' ένα ιστιοπλοϊκό στην αρχή του καλοκαιριού αφήνοντας πίσω για πάντα όλη την προηγούμενη ζωή τους. Μέσα από τις περιπέτειες του ταξιδιού, το πικρό χιούμορ, τα απρόοπτα και την παλινδρομική μνήμη του αφηγητή αναδύεται ο πρόσφατος νεοελληνικός μηδενισμός και η δίνη στην οποία έχει πέσει η χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια.

"Ανεμώλια" στη γλώσσα του Ομήρου είναι τα λόγια του ανέμου, τα μάταια, τα ανώφελα. Σ' αυτό το μυθιστόρημα που το διατρέχει μια συνεχής συνομιλία με τον ομηρικό κόσμο, ανεμώλια είναι η διαφυγή από τον κόσμο της αρσενικής απελπισίας, η απόδραση από την ασφυκτική καθημερινότητα αλλά και η δίψα για την αναζήτηση της νεότητας κι εκείνης της ομορφιάς που καταλύει τον χρόνο.


2 σχόλια:

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗς είπε...

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης «Ενηλίκων» ( το όνομα αυτής εξακολουθεί να εκκρεμεί ) στο βιβλιοπωλείο BOOKS & TOYS.

Αντικείμενο ανάγνωσης και συζήτησης το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Ανεμώλια». Στη συνάντησή μας παραβρέθηκε και ο συγγραφέας, με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποδοτική ανταλλαγή απόψεων για τη θεματική και τους ήρωες του βιβλίου.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *