Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής:Πεζογραφία (για προχωρημένους) «Γράφω το δικό μου βιβλίο»

Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας
Διάρκεια: 12 ώρες
 
Αντικείμενο: Στο εργαστήριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής που αφορούν τον σχεδιασμό, τη συγγραφή και την έκδοση διηγήματος και μυθιστορήματος: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, ύφος, υπόθεση, θέμα, πλοκή, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, αφηγηματικό μοντάζ, επάλληλες γραφές του κειμένου, έρευνα του υλικού.
Το εργαστήριο βασίζεται στη συστηματική παρουσίαση και συζήτηση των συγγραφικών δοκιμών των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ένα συγγραφικό σχέδιο (ιδέα για κάποιο βιβλίο σε αρχική ή προχωρημένη μορφή), το οποίο θα δουλέψουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Χρήσιμο θα ήταν να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση κάποιου σεμιναρίου για αρχαρίους. Σε κάθε συνάντηση προβλέπεται συζήτηση για τον σχεδιασμό και την πρόοδο του έργου.
Το γράψιμο έρχεται γράφοντας, λένε οι συγγραφείς. Άραγε ισχύει;

Αποσπάσματα των κειμένων που θα συζητηθούν στο εργαστήριο και θα λάβουν ολοκληρωμένη και δημοσιεύσιμη μορφή θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του εκδοτικού οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε ειδικό τμήμα με τίτλο: «Η Δημιουργική Γραφή στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Πρώτες δημοσιεύσεις».

Μέρες και ώρες μαθημάτων: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, Σάββατο 15 Μαρτίου, Σάββατο 12 Απριλίου και Σάββατο 17 Μαΐου 2014, 14.00-17.00

Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου Πώς έρχονται οι λέξεις: Τέχνη και τεχνική της δημιουργικής γραφής(εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ* (δείτε στο τέλος για λεπτομέρειες).

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για προχωρημένους).


ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
www.oxygono-metaixmio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *