Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

"Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε" - Γιούνας Γιούνασον

 Ανάγνωση / Συζήτηση την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014




Ο Άλαν Κάρλσον είναι ένας εκατοντάχρονος που το σκάει από το παράθυρο του γηροκομείου στο Μαλμσέπινγκ της Σουηδίας, τη στιγμή που στα εκατοστά γενέθλιά του ετοιμάζονται να παραστούν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημοσιογράφοι της πόλης.

Ο Άλαν φτάνει στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων, κλέβει την τεράστια βαλίτσα ενός νεαρού με δερμάτινο και φεύγει με κάποιο λεωφορείο όσο πιο μακριά γίνεται. Εκεί γνωρίζεται με έναν μικρότερο ηλικιακά κλέφτη, τον Γιούλιους, και αρχίζει η περιπέτεια. Μια ολόκληρη συμμορία με το όνομα Never Again αναζητεί τον εκατοντάχρονο, αφού στη βαλίτσα δεν βρίσκονταν τα διπλωμένα ρούχα του νεαρού, αλλά πολλά εκατομμύρια κορόνες από εμπορία ναρκωτικών.

2 σχόλια:

makpats είπε...

Η 5η Ομάδα Ανάγνωσης (Αναστασία Καπετανίδου, Θεοδώρα Αντώνογλου, Κική Τσιμενίδου και Σοφία Γεροντίδου) παρουσίασε με έναν εξαιρετικά ευρηματικό τρόπο το βιβλίο του Σουηδού συγγραφέα και πέτυχε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα «ζεστό» κλίμα, που αποδείχθηκε σημαντικό στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης, όταν συμμετείχαμε σ’ ένα «παιχνίδι» ψυχαναλυτικής ( και εξομολογητικής ) προσομοίωσης του «υπέργηρου» εαυτού μας. Η βραδιά έκλεισε με το δώρο που μας μοίρασαν τα μέλη της ομάδας (φωτογραφική αναπαράσταση - σε ασπρόμαυρο - σουηδικού τοπίου) και τον μπουφέ αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων που συνόδευσαν μοναδικά το ιταλικό κρασί που μας κέρασαν οι τέσσερες φίλες μας.

DeProfundisreadingclub είπε...

Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, με μια εξαιρετική παρουσίαση. Μάλλον επαναλαμβάνομαι, αλλά η 5η ομάδα είχε ένα δύσκολο έργο καθώς το βιβλίο δεν είχε κάποια δυνατά στοιχεία για να βασιστούν. Παρόλα αυτά τα κορίτσια κατάφεραν να περάσει το δίωρο μας ευχάριστα και εποικοδομητικά! Μπράβο!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *