Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

" Ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ" - Καντέρ Αμπντολάχ

Ανάγνωση / Συζήτηση την Παρασκευή  16  Ιανουαρίου  2015
Ο χρονικογράφος Ζέιντ είναι το δεξί χέρι του Μωάμεθ και ο άνθρωπος που συγκεντρώνει τις αποκαλύψεις του Αλλάχ σε ένα νέο βιβλίο: το Κοράνι. Μετά το θάνατο του Μωάμεθ, ο Ζέιντ αναρωτιέται για την πραγματική οντότητα του προφήτη. Αποφασίζει λοιπόν να επισκεφθεί ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει προσωπικά: συγγενείς, φίλους, εχθρούς, οπαδούς, επιστήμονες, γυναίκες και ποιητές. Με αυτό τον τρόπο ο Ζέιντ αναβιώνει τη ζωή του αγγελιοφόρου Μωάμεθ από τη γέννηση ως το θάνατό του. 

Με το βλέμμα του στραμμένο στο παρόν και με το απαράμιλλο λογοτεχνικό του ύφος, ο Αμπντολάχ Καντέρ, ο εξόριστος Πέρσης που διάλεξε την Ολλανδία ως δεύτερη πατρίδα του, γράφει για τον ιδρυτή του μωαμεθανισμού, προσπαθώντας να εντοπίσει τα όρια μεταξύ ανθρώπινου και θείου, μεταξύ πολιτικής και θρησκείας. 

Ένα σχεδόν απαραίτητο μυθιστόρημα για κάθε ανήσυχο Δυτικό αναγνώστη.
1 σχόλιο:

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ είπε...

Η 5η Ομάδα Ανάγνωσης (Αναστασία Καπετανίδου, Θεοδώρα Αντώνογλου, Κική Τσιμενίδου και Σοφία Γεροντίδου) μας παρουσίασε το βιβλίο «Ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ» του Καντέρ Αμπντολάχ, αναλύοντας τα βασικά σημεία του ισλαμισμού, τις λατρευτικές συνήθειες των μουσουλμάνων και, ιδίως, το ιστορικό και κοινωνιολογικό υπόβαθρο τόσο κατά την πρώτη φάση επέκτασης της νέας θρησκείας όσο και σήμερα, προσφέροντας την ευκαιρία για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *