Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

" Το Χαστούκι " - Χρήστος Τσιόλκας

Ανάγνωση / Συζήτηση την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015



Σε μια οικογενειακή γιορτή ένας άντρας χαστουκίζει ένα ξένο παιδί.
Το γεγονός αυτό διχάζει τους παρευρισκόμενους, που άλλοι βρίσκουν ελαφρυντικά κι άλλοι απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.

Ο Χρήστος Τσιόλκας σ' αυτό το συνταρακτικό μυθιστόρημα ανατέμνει με διεισδυτική ματιά και κοφτερή γλώσσα κάτι που μας αφορά όλους: τη μορφή και το ρόλο της οικογένειας στον 21ο αιώνα. Η ιστορία ξεδιπλώνεται από την οπτική γωνία οκτώ πρωταγωνιστών. Οι απρόβλεπτες συνέπειες του χαστουκιού θα τους αναγκάσουν όλους να διερωτηθούν και ν' αναθεωρήσουν την ίδια τους τη ζωή, τις οικογενειακές τους σχέσεις, τις προσδοκίες, τα πιστεύω και τις επιθυμίες τους.


1 σχόλιο:

makpats είπε...

Η 4η Ομάδα Ανάγνωσης (Αγγελική Χατζηβασιλειάδου, Παρασκευή Γκαϊντατζή και Λία Παπαθανασίου) μας παρουσίασε το βιβλίο «Το Χαστούκι» του Χρήστου Τσιόλκα, εστιάζοντας σε τρία επίπεδα : «…το πολυπολιτισμικό/πολυεθνικό/πολυθρησκευτικό γοητευτικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική δόμηση των ανθρώπινων χαρακτήρων, την έννοια της οικογένειας….». Αποτέλεσμα ήταν «…μια συζήτηση εφ' όλης της κοινωνικής ύλης του βιβλίου με διαδραστικό τρόπο…».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *