Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

"Η σκιά του ανέμου" - Κάρλος Ρουίθ Θαφόν


Ανάγνωση / Συζήτηση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015


Ένα βιβλίο ιστορικού μυστηρίου, μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και μια συγκλονιστική αποκάλυψη της μυστικής δύναμης των βιβλίων -ένας θρίαμβος της τέχνης της μυθοπλασίας.
"Η σκιά του ανέμου" είναι ένα μυθιστόρημα για το μαγικό ταξίδι ενός αγοριού, του Ντανιέλ, στα μυστικά και τα φαντάσματα μιας σκοτεινής πόλης, με αφετηρία την αναζήτηση ενός μυστηριώδους συγγραφέα που τα βιβλία του, ακατανίκητα σαγηνευτικά, είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όποιον τα κατέχει.
Ο Ντανιέλ οδηγείται από τον πατέρα του στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, όπου του αποκαλύπτεται ένα μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα: πρόκειται για μια μυστική βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται όλα τα ξεχασμένα βιβλία περιμένοντας εκείνο τον αναγνώστη που θα τα βγάλει από τη λήθη. Ο πατέρας του τον προτρέπει να διαλέξει ένα βιβλίο μέσα από τους λαβύρινθους του Κοιμητηρίου. Ο Ντανιέλ επιλέγει το βιβλίο "Η σκιά του ανέμου", ένα μυθιστόρημα που θα τον γοητεύσει και θα τον παρακινήσει να ανακαλύψει και τα υπόλοιπα έργα του συγγραφέα του, του Χουλιάν Καράξ. Σοκαρισμένος, έρχεται αντιμέτωπος με τη φοβερή αποκάλυψη ότι κάποιος καταστρέφει τα αντίτυπα των έργων του Καράξ και ότι το δικό του είναι το μοναδικό που υπάρχει. Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, θα διαβεί τις πύλες των σκοτεινότερων μυστικών της πόλης, σε έναν κόσμο που τον σκιάζουν δολοφονίες, μαγεία, παραλογισμός, πλεκτάνες και καταδικασμένοι έρωτες.

1 σχόλιο:

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ είπε...

Η ανάγνωση και συζήτηση του βιβλίου «Η σκιά του ανέμου» του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν δεν πραγματοποιήθηκε, κατά τα ειωθότα, στο βιβλιοπωλείο BOOKS & TOYS αλλά σε μέρος «μυστικό» και με διαδικασίες και «τυπικά αναγνώρισης» που μόνο τα μέλη της Λέσχης Carpe Librum ήταν «μυημένα».

Η 2η Ομάδα Ανάγνωσης (Βάσω και Όλγα Καλαντίδου), μας παρουσίασε το βιβλίο αναδεικνύοντας, μες στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του «Καφωδείου», το λογοτεχνικό του ύφος και συνδέοντας τη σημασία των βιβλίων, εν γένει, στη ζωή του αναγνώστη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *