Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

"Το Φαράγγι" - Ιωάννα Καρυστιάνη

Ανάγνωση / Συζήτηση την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016Ο Αργύρης Λιόδης ούτε στη μέση του πουθενά, δίχως ξένα αφτιά παρόντα, μπορούσε να φωνάξει τα ονόματα των έξι, να τους σιμώσει μαζεμένους, να τους κοιτάξει επιτέλους κατάματα, για να λάβει τη δύναμη και να τολμήσει έστω δυο λόγια για τα ξερά γεγονότα. 
Δυο λόγια για τα ξερά γεγονότα δεν επιχείρησε ούτε σε αργοπορημένες επιστολές, γιατί στο παρελθόν όποτε λιποψυχούσε και ήθελε νατους τα γράψει, τελικά λιποψυχούσε και στην ιδέα του γραμμένου χαρτιού. 
Θα του έλειπαν και τα βλέμματά τους μόλις μάθαιναν, κι αυτός είχε την ελπίδα και την ανάγκη να κουρνιάσει στα μάτια τους. 
Αλλά επί είκοσι εννιά χρόνια έξι άλλα ζευγάρια μάτια τον εμπόδιζαν, όλα σκοτεινές κόπιες του συμβολαίου με τις εφτά, μαζί με τη δική του, υπογραφές, να μην πατηθεί ο όρκος σιωπής εκείνης της νύχτας.

1 σχόλιο:

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ είπε...

Η Μαρίνα Καραφυλλίδου, η Αθηνά Χαραλαμπίδου και η Θεοδώρα Αντώνογλου μας παρουσίασε το βιβλίο «Το φαράγγι» της Ιωάννας Καρυστιάνη, αναδεικνύοντας την «οικογενειακή εξομολόγηση» που περιγράφει η Καρυστιάνη και συνδέοντας τη σημασία του μυθιστορήματος στην καθημερινότητα των αναγνωστών.
Αποπειράθηκαν και κατάφεραν – φρονώ – να φωτίσουν εκείνα τα γεγονότα, γεγονότα ήσσονος σημασίας στα οποία η συγγραφέας έδωσε πνοή και τα μεγέθυνε όπου απαιτείτο, και να προσφέρουν προβληματισμούς, συγκίνηση και λύσεις στην Ομάδα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *