Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

"Έθιμα ταφής" - Hannah Kent

Ανάγνωση / Συζήτηση την Κυριακή  11 Σεπτεμβρίου 2016


Στη Βόρεια Ισλανδία του 1829 η Agnes Magnu'sdo'ttir καταδικάζεται σε θάνατο για την άγρια δολοφονία δύο ανδρών. Υποχρεώνεται να περάσει το χρόνο μέχρι την εκτέλεσή της στη φάρμα του Jo'n Jo'nsson με την οικογένειά του, την γυναίκα του και τις δύο κόρες τους. Η οικογένεια, τρομοκρατημένη που αναγκάζεται να συμβιώσει με μια καταδικασμένη δολοφόνο, αποφεύγει να της μιλήσει.

Μόνον ο To'ti, που έχει οριστεί πνευματικός σύμβουλός της έχει επαφή μαζί της, προσπαθώντας να σώσει την ψυχή της. Καθώς περνά ο καιρός και έρχεται ο χειμώνας, οι δουλειές στη φάρμα τους φέρνουν όλους πιο κοντά. Η ιστορία της Agnes ξεδιπλώνεται ενώ αναδύεται και το ερώτημα της πραγματικής ή μη ενοχής της.

Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία το "Έθιμα ταφής" είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για την προσωπική ελευθερία: πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, πώς μας βλέπουν οι άλλοι, και ως πού θα φτάσει ο καθένας για την αγάπη.


1 σχόλιο:

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ είπε...

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 η Παρασκευή Γκαϊντατζή μας παρουσίασε το βιβλίο «Έθιμα Ταφής» της Hannah Kent.
Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε εστιάσαμε στο κοινωνικό και ιστορικό «φόντο» του βιβλίου και στην ανάλυση των πρωταγωνιστικών προσώπων, ιδίως των χαρακτήρων τους και των κινήτρων δράσης τους και προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε το κλίμα της εποχής και του τόπου που διαδραματίζεται το μυθιστόρημα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *